Seksuaaliterapia ja -neuvonta

Seksuaaliterapia ja seksuaalineuvonta

Oulun Setan seksuaaliterapiavastaanotolla sinulla on mahdollisuus yksityisesti ja luottamuksellisesti keskustella koulutetun seksuaaliterapeutin kanssa sinua mietityttävästä seksuaalisuuteen tai ihmissuhteisiin liittyvästä asiasta. Keskustelemaan voit tulla myös kumppanisi kanssa. Vastaanoton aikana voit keskustella isosta tai pienestä seksuaalisuuteen ja ihmissuhteisiin liittyvästä asiasta ikään, seksuaaliseen suuntautumiseen tai sukupuolen moninaisuuteen ja kulttuureihin katsomatta!

Ole hyvä ja täytä sivun lopusta löytyvä yhteydenottolomake, niin seksuaaliterapeuttimme on yhteydessä sinuun ajanvarauksen vahvistamiseksi.

Seksuaaliterapia on lähinnä ns. lyhytterapiaa, jolloin tapaamiskertoja on esimerkiksi 10–12. Lyhemmät kontaktit myös mahdollisia. Seksuaaliterapian tavoitteena on seksuaalisuuteen ja ihmissuhteisiin liittyvien ongelmien ratkaiseminen ja hoitaminen. Käsiteltävät seksuaaliongelmat ovat usein seksuaalisia toimintahäiriöitä kuten orgasmi-, haluttomuus-, ja/tai erektio-ongelmia. Seksuaaliterapiassa käytetään terapeuttisia työskentelymenetelmiä, joiden teoreettisena viitekehyksenä on esimerkiksi ratkaisukeskeinen, psykodynaaminen tai kognitiivinen psykoterapia. Seksuaaliterapian tavoitteena on seksuaalinen hyvinvointi, jonka lähtökohdat ja päämäärät määrittää asiakas. Seksuaaliterapeutti on asiantuntija, joka käyttää osaamistaan asiakkaan hyväksi dialogisin menetelmin. Seksuaaliterapia on prosessi, jonka kesto määräytyy yksilöllisesti asiakkaan tarpeista käsin. Prosessi sisältää aloituksen, työskentelyvaiheen ja lopetuksen.

Pätevyyksistä

Seksuaaliterapeutti on ammattihenkilö, jolla on seksuaalineuvojakoulutus (30 op) ja hän on suorittanut seksuaaliterapeuttikoulutuksen (30 op). Hänellä on yhteensä seksologian opintoja 60 op.

Seksuaalineuvoja on erityisesti terveys-, sosiaali-, ja kasvatusaloilla vaikuttava ammattilainen, joka on koulutettu seksuaalisuuden arvostavaan kohtaamiseen eri ikäryhmiä, seksuaalisuuden eri monimuotoisuuksia ja kulttuureja edustavien asiakkaiden parissa.

Lämpimästi tervetuloa!


Seksuaaliterapeuttimme esittäytyy

Henry Kaspala

Tervetuloa,

Minun nimeni on Henry Kaspala. Olen koulutukseltani sosionomi (AMK) sekä seksuaaliterapeutti. Opiskelen nyt psykoterapeuttisia valmiuksia Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopistolla. Lisäksi minulla on valmiudet kouluttaa Setan vierailevana kouluttajana sateenkaariasioissa esimerkiksi oppilaitoksissa. Olen myös toiminut paikallisjärjestössä tukihenkilönä. Minulla on kokemusta muun muassa turvapaikanhakijoiden ja transihmisten tukemisesta.

Perustutkintoni opinnäytetyössä kuvasin kolmen sateenkaariperheen lasten huoltoa, asumista, hoitoa ja kasvatusta. Suunnitelmissani on työskennellä seksuaaliterveyden edistämiseksi ja toivon, että kokemus Oulun Setalla vie minua lähemmäs tavoitettani!

Olen enemmän kuin mielelläni vaikuttamassa yhteiskunnalliseen asenneilmapiiriin Oulun Setan kanssa sekä pyrkimässä osaltani turvaamaan hyvinvoinnin ja ihmisoikeuksien toteutumista riippumatta ihmisten seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuoli-identiteetistä tai sukupuolenilmaisusta.

Tapaamistamme odottaen

Henry Kaspala

Sosionomi (AMK),

seksuaaliterapeutti (Väestöliitto, 2018), seksuaalineuvoja,

psykoterapeuttiset valmiudet (koul. Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto, 2019)

henry.tuki[at]oulunseta.fi


Yhteydenottolomake

Alla olevan lomakkeen kautta voit varata ajan seksuaaliterapeutillemme. Käsittelemme kaikki tietosi luottamuksellisesti, eikä yhteystietojasi käytetä muuhun kuin ajanvarauksen varmistamiseen.

Ajanvaraukset arkisin klo 16 jälkeen. Vastaanottoa pidetään pääasiallisesti Kumppanuuskeskuksella, osoitteessa Kansankatu 53.